Sunday, 23 December 2012

encik polis call tengahari tadi!

tepat pukul 12.23 pm de 1 number ofis call tas. dalam hati mesti no. office tempat praktikal..
sekali angkat, suara laki yang kol tu garang betul! katanya ada report pasal barang hilang. nama tas ada dalam laporan tu.. laporan dibuat hari isnin lepas katanya. katanyalah. dalam hati tas "apasal baru hari ni nak kol?".. skali tas soal punya soal, dye pergi tanya tas balik esok kerja tak. tas cakap "kerja la coz bos cakap kerja". dye "cakap esok kan public holiday, watpe nak kerja?". tas jawab "sebab bos cakap kerja, kerja je la". dye pun cakap "ha esok awak tak yah kerja, cuti". tas pun gelak2 la.. dye tanya balik asal gelak? tas cakap dah agak dari awal lagi ni bukan polis, mesti encik amirul.. haha..
good news kan? yeah! memang good news sangat2 la!! ingatkan hari ni last cuti untuk 3 hari, tengok2 dapat cuti lagi sempena public holiday. jumlah cuti: straight 4 days! :)
senyum lebar2 la dapat rehat lama.. semalam dah penat melaburkan wang dan kaki lenguh2 di KL Sentral, Berjaya Times Square, Sogo, dan Jalan Tar dengan adik (shaima), hari ni dapat la rehat puas2.. eh, report jangan lupa. dah 2 minggu tak buat. lusa kena anta jugak! kalau tak, hye hye bye bye jela dari bos!
ok lah, nak share sikit tweet pasal apa yang berlaku hari ni :)
tc, luv y'all. sincere from: Tasneem Binti Hashim ♥ 


Saturday, 22 December 2012

cuti 3 hari sebab...

cuti 3 hari? kenapa ea? sebabnya sekarang kan tas tengah praktikal di salah sebuah hotel yang sangat sibuk sepanjang tahun. kata doranglah.. selalu kalau keje kat hotel jangan harap lah boleh free2 dapat cuti lebih dari sehari kan? melainkan kalau yang ikut office hours tu lain cite la. jealous! sekarang dah masuk 3 minggu tas praktikal.. mula2 agak stress. tapi lama2 tersangatlah seronok rasanya! walaupun penat coz kadang2 kerja pernah sampai 15jam! tapi penatnya dah tak terasa lagi bila kawan2 sekeliling kita semuanya baik2 :) diorang datang dari pelbagai bangsa dan budaya. dari malaysia haruslah, dari indonesia, nepal, bangladesh, filipina, dan thailand pun ada tau! comel je bila diorang cuba cakap bahasa melayu kita! :D
eh, back to the topic. kenapa dapat cuti 3 hari? sebabnya minggu lepas kitorang semua tak cuti untuk seminggu. kerja straight for 1 week from morning till night! orang lain dah tido, kita kerja lagi. tapi kitorang tak kisah, small matter lah! *ceh :D minggu ni la tas makin rapat dengan diorang semua di bahagian banquet.. dapat peluang stay kat hotel lagi. bos siap belikan makanan untuk kitorang semua takut ada lagi yang lapar lewat2 malam pergi kol bos.. haha. prihatin betul encik amirul selaku assistant manager of banquet kitorang! sebab apa tak cuti? sebabnya sekarang kan musim cuti sekolah. memang banyak event kitorang kena buat. pernah jugak tas kena handle sorang2 untuk 300 org mkn am.break&pm.break.. mmg kelam kabut sikitla, first time kan.. kena marah pun ada, adat la bekerja kan. kalau tak kena marah sampai bila kita tak tau salah kita kan. sebab kena marahla tas ingat apa yang patut dan tak patut buat.. semua ni bagi pengalaman yang berharga sangat2 dekat tas! bila dah habis minggu ni, semua muka gembira coz dapat cuti 3 hari! sabtu, ahad, isnin pulak tu! kebetulan duit masuk, apa lagiii :D
eh, lupa nak bagi tau korang, hujung tahun ni hotel kitorang de wat new year's celebration party. join ye :)

p/s: misi hujung tahun ni, nak naikkan berat badan! hehe :D
nyte  ♥ 

Tuesday, 11 December 2012

nak tau cerita gembira ke cerita sedih dulu?

mesti semua orang nak cerita gembira kan?
apa cerita gembiranya? hehe
alhamdulillah sangat2!!
sebab pointer sem 3 baru2 ni meningkat.. :)
berbaloi la tak cukup tido kan.. stress bagai la sem ni. *konon
dahla belajar main2, ponteng kelas pun pernah.. *eh sekali je. kot. hehe
tapi rezeki kan? alhamdulillah :)

apa cerita sedihnya?
hmm sebenarnya bukanla sedih sangat. tapi sedih bila dengar tas cerita dari mulut tas..
kalau nak tau, sendiri tanya la kan.. hehe.
tas praktikal sekarang..
sumpah penat! :(
....................................................................

ha! cerita pasal praktikal kan? baaaaanyak sangat yang tas nak cerita kat korang! :)
2 bulan pertama ni tas dapat bahagian food&beverage (banquet).
orang2 kat sana semua ok2, peramah betul! haha
rupa-rupanya yang sama dept. dengan tas ramai budak2 training jugak. tapi diorang dari mana tau? diorang dari Balik Papan, Jakarta pun ada. dari Indonesia la.. camne diorang? semua rajin2. diorang cakap yang terbaik je dapat datang Malaysia. erm betul la, diorang semua buat kerja perfect! tapi masa 1st day kerja tu rasa terkejut jugak la coz tas sorang je trainee dari Malaysia. yang lain semua dari negara Indonesia. nasib baik la orang2 atas semua Malaysia. dia punya permanent & part time pun orang Malaysia jugak :)
kawan2 dari poli jb yang lain; mani-f&b (coffe house-palm cafe), farahin-f&b(banquet-thai restaurant), ima,ji a & tasya-housekeeping, ain & solehah-kitchen, & sakinah & rina- front office. jumpa jugak kawan2 dari jabatan kejuruteraan elektrtik 3 org, dari poli kedah 2 org (account & sales&marketing dept.)...
mula2 kerja biasalah, rasa setereeeess je... haha. tapi2 dah lama2 seronok pulak.. kawan2 kat banquet ramai. diorang semua tak sombong. konfem tak sanggup nak tinggalkan korang habis praktikal nanti :')
yes, i've meet a lot of new friends :)
samsia, fanisa, erik, tijar, fauzan(kecik) - trainee from indonesia
abg firdzous- waiter.
encik amirul- asst. banquet manager
abg hans & abg kama-captain
kak shima- banquet coordi.
& banquet part time-kak azah&izah, kak jun, iqbal, luqman, farish, afiq, ramai lagi! ramai sgt nk sebut. *sebenarnya tak berapa ingat nama korang. maklumlah jumpa berapa kali je seminggu. hehe. tapi, tq la coz korang buat tas rasa tas masih di malaysia. haha..

penat tak payah cerita la camne kan. kebetulan semalam kan public holiday, so cuti. tas amik kesempatan la balik rumah family. dapat la beramah mesra dengan korang kan. *puih!konon..
ok la, nak sambung buat report untuk praktikal ni. hari ni masuk kerja pukul 11am. pukul 9am dah kena siap. OMG stress! hari2 sebelum pergi kerja stress! dah balik gelak2 pulak. haih ape la, mereng.. *tak tetap pendirian langsung.. ok, nite peeps! 

Sunday, 25 November 2012

berani kerana benar.

BERUBAH.
hati bertanya
otak berfikir
sampai bila?
sampai di kapankan?
berubah?
ya, berubah.
aku yang dulu lain
aku yang sekarang juga lain.........

ada kawan yang dah berubah ke arah kebaikan, syukur :')

setiap orang pernah melakukan kesilapan. Tas pun pernah wat salah. tapi bolehkan Tas nak berubah? Tas nak berubah kerana Tas dah sedar.... biar orang mengata, janji Allah percaya :)

p/s: Tas ingat lagi orang yang suka buli Tas masa zaman sekolah rendah dulu. haha. he or she? she :)
Tas ingat tau siapa yang Tas pernah buli dulu masa zaman sekolah menengah. haha. he or she? both of them :)
Tas juga ingat lagi siapa yang pernah tikam belakang Tas. he or she? he and she
Tas masih ingat lagi siapa yang pernah menjadi kawan baik Tas dan sentiasa ada sisi Tas masa susah dan senang. he or she? she :) he also :)

* tapi, itu semua dah lepaskan? takde dendam2 dah :)
Tas nak cakap terima kasih je coz pernah hadir dalam hidup Tas. kehadiran korang dah banyak mengajar Tas erti hidup dan keinginan untuk BERUBAH! tq :)

Wednesday, 14 November 2012

cuti... cuti ke??

ye. berdasarkan tajuk tu sape dapat teka memang layak hidup. haha. cuti? sekarang minggu study week je sebenarnya. bagi pelajar yang kejap rajin kejap malas macam aq ni, 'cuti' adalah perkataan yang sangat-sangat bermakna! almaklumlah, belajar jauh dari family, kelas seawal yang boleh, habis pulak selambat yang boleh. ye! korang rase tak ape aq rase?? okay, abaikan. nak bagitau sebenarnya.. tepat pukul 2:00 AM assignment Softskill aq siap. assignment ape lagi? hey, kitorang kan pelajar cemerlang *konon. mood pagi semalam kononnya nak tengok movie la. tengok2...

ini sebabnya pukul 2 pagi baru tido :')

lepas dah siap tu, alhamdulillah sangat! hehe. kena berterima kasih jugak dekat asgmt ni coz sebab dia la timbul idea nak update blog! ce tengok printscreen kat bawah pulak :)

sape @virussenget tu?
asal si Tasneem ni excited sangat tweet pasal @virussenget tu?? ha, sebabnya.. dia pun salah seorang kawan baik aq! orangnya cantik, baik, pemurah. hehe.. excited la coz

kitorang lost contact kejap.
da lame pulak tak borak kan! dulu dari form 2, form 4, form 5 satu kelas! duduk sebelah2 lagi.. kitorang borak memang panjang la.. takyah la cite kat sini kan? wat semak je *tau pun!
kawan dengan asifa ni bes coz aq suka kenakan dia. dia pun ok je.. kitorang memang suka sama2 membahan la senang cakap! tengok sampai sekarang dia dok bahan aq. ade ke patut.. ish2.. haha

p/s: jangan percaya atas apa yg dia post tu. *hehe

aq pun balas la! last2 dia yang terkena balik :p

jangan marah ea cfa, nanti kena jual.. hehe. kita kan slalu gurau2 camtu.. btw, rindu ko sangat2.. ayat ''memang ayah aq topup untuk kol ko Tas'' yg ko cakap kat aq tu aq ingat lagi.. haha :D missyoualot!

ok lah, ce tengok jam dah kul bape?ish bukan jam korang, jam lappy aq. okay, 2.38 AM!
time to sleep...
actitvity for today? hang out with mira! jalan-jalan sampai lebam! dah lame kot tak jalan2 since sem 3 ni! okeh, nite peeps! loveyoualot!   ♥ 


Thursday, 8 November 2012

kelas terkahir untuk semester 3 :')

gonna miss you all :')

group sepanjang sem 3 ni. bosan asyik korang! haha.
gurau okeh, sumpah best group dengan korang! (farahin,mani,dafit,syu)



DHK 3B terbaik! we are the champion, of course! :)

*korang, nanti praktikal 6 bulan kita tak jumpa kan.. mesti rindu kat korang sume :')
  praktikal nanti keje rajin2 ye.. sumpah sayang korang :)

Thursday, 1 November 2012

inilah BF saya :)

korang nak tau tak sape BF tas? hehe
eh, sehari tak jumpa boleh rindu tau.. haha
kalau boleh nak dia sentiasa ada dekat dengan tas! :)
nak tau tak? ini serius tau!
suka sangat sangat sangat dekat diorang ni  (eh, diorang? hehe) 
                                                                                                              ♥
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
                                                                                                              ♥ 
kinder bueno
tq untuk kak aida yang selalu belikan coklat ni. akak yg buat aneem addicted kat diorang ni.
gambar ni diambil masa hari last keje (julai2012)
tq kak aida ♥ 

Cadbury
ha yg ni ada banyak lagi dalam peti ais rumah. nak datangla :p
sumpah sedap! rasa dia ohsemm sangat. tipu sape tak suka kan?  :)

Saturday, 27 October 2012

banyak nak cerita, tapi tangan tak dapat nak menzahirkan..

dari semalam dok perap idea nak menaip, tapi tak dapat2 jugak cerita.
ok lah, mood nak menaip memang betul2 takde. fikiran dah ke lain dah................
firstly, nak ucap:

second: betulkan?

third: kenyataan sangat kan?
fourth: saya memang selalu lalai dengan duniawi! :'(

lepas baca banyak tweet geng2 yang kecewa pasal tak dapat pergi konsert dorang ni,
terbaca pulak kat facebook pasal ni: (memang betul pun,sedar tak?)
last but not least :) :
serius. tas selalu lalai dalam hidup ni. tas selalu lupa!
kadang tas terfikir, layakkah tas untuk syurgaNya?.....
..................................................................................
..................................................................................


nak mencari kawan yang sentiasa dapat membimbing kita ke jalan yang benar memang susah.
kadang2 kita sendiri pun tersalah pandu kawan2 kita ke jalan yang salah kan?
memang betul, kawan yang ikhlas tak ramai pun...
untuk korang yang bergelar sahabat (semua yang dikenali), terima kasih yang tak terhingga :')
tapi sampai sekarang, mereka ni lah orang yang paling ikhlas dalam hidup tas :



Thursday, 25 October 2012

speechless

entah kenapa?
sejak bila?
entah macam mana?
...............................
kenapa ia hadir lagi?
berhenti!
jangan dekati aku!
...............................
katakan saja.
kalau bintang gugur, tak mungkin!
kalau matahari muncul di malam hari pun tak mungkin!
mereka kata begitu, tapi aku tak fikir begitu..
sebabnya? aku tau sebabnya...
terima kasih.
terima kasih kerana mengajar aku erti hidup yang sementara...
hanya ucapan terima kasih mampu aku beri sebagai pulangannya atas kehadiranmu.
...................................................................................................................................


hasilnya! :)

hye peeps! entry ni sambungan kepada entry pasal final project. sebenarnya kena present kat lecturer hari selasa lepas (23/10/2012). tapi tak dapat nak update kat korang cepat2 coz sibuk mengemas nak balik rumah family untuk raya haji. petang selasa tu dah balik.. kemain awal tau! semangat katakan.. hehe :D
markah yang dapat? boleh tahan la. walaupun tak dapat full mark, tapi alhamdulillah la :) banyak kecacatan yang nampak sebenarnya. bila orang profesional macam lec kitorang yang nilai, habislah kantoi salah buat! hehe.. nak buat macam mana, nak kejar masa kan. lagipun ni first time kitorang buat benda alah ni kan.. memang terserlah lah ketakprofesionalnya :D nak2 assignment kitorang yang bertimbun baru dapat sekarang! sabar jela... tapi lega sangat bila kek tu dah siap. tq banyak2 untuk ahli kumpulan yang bagi kerjasama. we do it! :)
before present. selekeh tapi semua dalam keadaan yang dirancang :)

after present. habis tercabut apa yang nak tercabut. haha.
( p/s: abaikan tuannya yg selekeh tu )

Friday, 19 October 2012

final project-fondant cake

dahsyat! memang betul2 dahsyat la final project untuk subjek baking and pastry kitorang kali ni. kena buat kek fondant kau! kalau tak tau apa tu fondant, apa kata search kat google. hehe. penting ni! wajib tau.. setiap group dapat tema yang lain2, group Tas pulak dapat tema Fairy Tale. wow, nama dah macam gah kan. tapi nak buatnya, Tuhan je yang tau penat dia.. malam ni plan nak buat dengan ahli group yang lain (Niza & Nazrin). tup2 diorang ada hal pulak. takpela, tunda esok. so malam ni tengok group lain (housemate) buat kek dorang. tema diorang Classic, sorang lagi Modern. ye untungla.. tapi dari tadi tengok diorang wat, berjam2 masa untuk uli je tau! belum lagi nak letak & ratakan atas kek.. mak ai, dahsyat betul! penat memang tahap maksima la.. tapi, rasa tak sabar pun ada jugak nak tengok hasilnya nanti.. hehe. tunggu....................... :)

Tuesday, 16 October 2012

malam retro muda mudi softskill (DHK3B & BHK3)

nak cerita, katil dah memanggil2 pulak. biar gambar sajalah yg bercerita ye :)

sebelum ke event. snapping dulu :D


kamilah juara! :)
okeh,gmbr mmg a bit x lawa :D


with ahmoi cantek, farahin :)

setelah diberi berbagai arahan oleh jurugambar, inilah hasilnya :)

p/s : event berjalan dgn jayanya pd 12/10/2012. (more picture: go to fb)
credit to : housemate (ika, farah athiera, mai, & atin)
specially thanks to : housemate (zara & syu)
also thanks to : classmate ( elin, roslinda, khairul, farahin, mani, sarah, and others )

Tuesday, 9 October 2012

dah kesuntukan masa!!!

alamak, lagi berapa hari je lagi nak habis sem 3 ni. tapi tempat LI tak dapat nak decide lagi.. yang jauh dapat, yang dekat tak dapat jawapan lagi.. fikir punya fikir, last2 wat keputusan nak mintak petunjuk dari Dia.. lepas solat, mintak Allah bagi jalan penyelesaian. sama ada nak terima atau tak. dalam hati dah niat segala jawapan yg keluar dari mulut Umi dan Abi akan diterima. :)
selesai je, terus kol Umi dan Abi. dua2 jawapannya sama, tak! mula2 frust jugak coz nak sangat LI kat sana dengan kawan2.. tapi bila fikir2 balik apa yg Umi dan Abi cakap, ada betulnya.. kena la tolak peluang keemasan tu.. elaun bagus, tempat bagus, staff pun bagus. tapi jauh! last2 Abi carikan je tempat LI. dekat, senang katanya. ok lah, apa yg Umi & Abi cakap semua betul.. Tasneem nak cakap terima kasih dekat Umi dan Abi. sori lah Tasneem banyak menyusahkan.. (hei dah besar panjang pun masih lg menyusahkan mak ayah kan!)  LOVE YOU MOM & DAD !

*okay, ayat entry kali ni skema sgt. hei, yang penting ikhlas tau!! hehe :)


Friday, 28 September 2012

wordless....


minta maaf korang semua.. maaf sangat2.. aq just nak bagitau aq sayang korang semua yang pernah hadir dalam hidup aq sampailah sekarang ni. and aq da lama maafkan korang... :')
ikhlas : Tasneem Binti Hashim

Sunday, 16 September 2012

apabila kanak-kanak riang dilepaskan ke luar rumah

okay, ceritanya pendek je. gara2 line internet macam siput, hati pun dah panas coz asyik failed uplod gambar. eh? okayy. tarik nafas............. lepas! okay ready? hehe. mulakan dengan senyuman selebar2nya :)))))))
okay, macam mana korang tau, cuti 1Malaysia yg jatuhnya hari ni (17/9) telah menyebabkan ramai housie kitorang yg ballik ke pangkuan keluarga. maka tinggallah kami berempat (saya, zara, ika, dan farah) je yg menjaga rumah sewa tersayang.  malam housie yg lain balik rumah, semua mula kebosanan. timbul idea nak sewa kereta tgk Resident Evil (Retribution) kononnya. handphone masing2 kt tangan. semua mencuba, tapi tak sorang pun lulus! ayat sama je: 'sorry la dik, malam ni sume kete dah full, kne booked'.. lalu semua meluahkan kemarahan di laman sosial. berapa jam kemudian, timbul lagi idea nak kemas rumah pulak. idea ni memang tidak memerlukan kredit okay. *aktiviti mengemas berjalan dgn lancar, tahniah :)*

eh tadi cakap cerita pendek? haha. tetiba jadi panjang pulak. ngeee.. mood nak menaip tiba2 datang balik lepas mood jadi baik bila tengok Top (Big Bang) tercinta :D okay tak nak cerita pasal Big Bang coz baru tadi kawan bagitau yg kawan dia yg mana aq pun knal, dapat tiket FREE tengok Big Bang!!!! okay, seriously jeles! stop!
okay, malas nak cakap banyak, meh usha gambar2 kat bawah. :)

15/9/2012- antara Resident Evil (Retribution) in 3D dengan Nasi Lemak Senibong

shopping dulu-muka happy cik zara lepas dpt pilih belt yg cantik utk encik ayahnya :)

singgah ladies dulu sebelum masuk wayang, nanti terbantut tgk wayang nanti :D

after tgk wayang-bila perut lapar, cari makanan la :D
Nasi Lemak Senibong-terbaik! sambil makan, sambil tengok laut  <3


16/9/2012- antara Majlis Perkahwinan dgn Kanak2 Riang

makan lagi :D

watak utama yg membawa kami ke lokasi- encik Safian & isterinya (parents kepada Ika)

okay, amik gambar sopan je. gambar lain terlalu banyak yg menunjukkan  sifat kebudak2kan kami
yg berebut naik pelamin macam pelamin kita yg punya. haha. malu okay bila sedar semua tetamu
yg tengah makan memerhatikan kami :D

specially thanks to : zara tukang driver pd 15/9/2012  :)
ayah kepada ika, encik Safian yg sudi menceriakan hari kami & masak nasi lemak for dinner kami :)

*lain2 gambar rujuk di laman sosial mereka :)

Friday, 14 September 2012

PAGI YANG PELIK

kenapa pelik? memang pelik la! aq dan zara byk cakap bangun awal pagi pada hari minggu sementara housie yg lain masih lagi dibuai mimpi. kenapa? gara2 sakit perut.. tapi, tapi. tu bukan sebab utamanya! sebab utama adalah kerana pagi2 lagi kitorang masak untuk breakfast+lunch (brunch).. lapar punya pasal kan :) sebelum tu, call mak masing2 mintak nasihat.hehe.. lepas dah konfem & bahan2 pun dah ada, proses memasak dimulakan. hasilnya:

Pasta Malaysia
resipi dari: kami sendiri :D
masa diperlukan: ikut kepakaran kot.hehe

Friday, 7 September 2012

orang korea cakap "daebak!" mat saleh cakap "awesome!" orang kita cakap "terbaik!" orang yg tak terkata mampu cakap "wow!' je. hehe

apa Tasneem ni merepek ni? mengajar bahasa dunia ke? haha. bukanlah, degree pun tak lepas acano nak ngajar orang pulak kan? ni nak cakap pasal kemudahan teknologi sekarang la.. sekarang orang pakai fon canggih2 kredit takde pun.. tak semua la. tapi ramai jugak. hehe.. (tapi kalau boleh pastikan ada kredit la, senang kalo kecemasan nanti kan).. sebab apa cakap macam tu? betul la.. ce tanya kawan2 korang yg pakai Blackberry. mesti ramai yg takde kredit kan? dorang cakap BBM je, free. kalau telefon pintar (ceh, skema.) pulak mesti pakat dok upload kat market, tak pun dipanggil playshop. download apa? korang yang pakai fon ada encik Android tu mesti la tau kan? benda alah free tu la, Viber (free call & message) dengan What's App (free message) boleh anta SMS, gambar, video dan lagu free2 je.. benda ni memang seronok la, free je. janji line internet mesti ada la.. lagi bes dapat guna wifi yg laju. hehe.. dan sekarang kawan baru je bagitau cara snang nak online tanpa buka tab banyak2..  terima kasih zara :) apa nama? TweetDeck la. sign up je untuk yg dah ada email google.. tak susah pun :) memang daebak la zaman sekarang!

TweetDeck

Thursday, 9 August 2012

saya pun sedang menghitung hari ♥

waaahh sedar tak sedar lagi berapa hari je lagi nak puasa kan? rasa sedih pulak tiba2... bulan puasa ni la banyak mengeratkan hubungan antara saya dan kawan2 seperjuangan saya sebenarnya :') housemate, classmate, dan yang seumpama dengannya.. masa ni la kitorang berkumpul ramai2 untuk berbuka puasa.. sweet sangat korang sume ♥ (DHK 3B) dan juga housemate saya.. lepas ni tak sabar nak makan masakan mak pulak.. raya ni nak naikkan berat badan lah.. hehe :D mom, wait for me this thursday ♥ and untuk sepupu sepapat saya yang tak henti2 tanya bila nak balik, rindu ye?? haha.. maybe sabtu depan kot. tunggu ye.. rindu korang gak :)

me, ira, bibi, farahin, min, mani, and arina :)
amal, me, farahin.
farahin, niza, sarah, pika, elin, najwa, aisyah, nur, me.
ira, niza, farahin, sarah, pika, mani, najwa, aisyah, nur, me, (eh,ade syu plg depan tu..haha)..

tq 4 the sweet memories ♥
thanks sebab semua sudi hadir memeriahkan majlis berbuka puasa hari tu (6/8/2012). sayang korang sume  ♥


Saturday, 4 August 2012

puasa tanpa keluarga :(


hye peeps! lama sangat2 tak update blog ni.. idea yang selalu berebut-rebut nak keluar tak dapat di'frame'kan kat sini.. sebab? busy punya pasal.. jadual kelas sem ni pack sangat2.. kelas seawal yang mungkin kau! kul 8 dah de klas.. sekarang takde dah istilah berjaga malam2 layan korea ke hindustan ke tak pun cerita seram yang suka wat orang terkejut tu. efek bunyi je lebih.. dah start awal, habis lambat pulak.. sume stok habis pukul 4-6pm.. takpe, redha je.. baru seminggu belajar, dah start puasa.. aigoo, ni kali kedua puasa tanpa keluarga.. dah 2 tahun tak dapat berbuka dengan masakan mak :( sekarang buka puasa masak sendiri je. selalunya dibantu oleh housie tersayang la (tq to Siti Hasmani, Zara, Syuhadah, Farahin).. tak pun makan kat kedai je. yang penting tiap2 minggu makanan wajib adalah makanan di Bazaar Cahaya Masai.hehe.. raya tahun ni pun macam bese, tak dapat shopping dengan mak & adik2.. tapi yang paling tak dapat lupa, 30/7/12 baru2 ni dapat berita yang mengejutkan.. Tok Ayah (atuk sebelah ayah) meninggal.. innalillah.. :'( tak sempat jumpa wat kali terkahir.. last jumpa pun masa raya tahun lepas. tiba2 teringat kata2 nenek sebelah mak masa raya tahun lepas: ''jom ambil gambar buat kenangan, mana tau nenek dah takde tahun depan''.. masa tu terkejut dengar, tapi yang pergi dulu atok sebelah ayah.. memang ajal maut kita tak dapat jangka.. bulan puasa tok ayah pergi, bulan yang mulia, semoga dia ditempatkn dikalangan orang yang beriman.. amin :) apa pun, sedar tak sedar lagi 2 minggu je nak puasa :( kawan2 (diri sendiri pun) sibuk dengan baju raya..hehe.. tak tau nak cakap apa dah, katil dah memanggil-manggil, mata pun dah berat.. nyte & selamat berpuasa :)

Monday, 18 June 2012

kerja vs belajar

hye peeps! sekarang ni tas bz dengan kerja part time as a promoter 1 brand ni.. sebab apa kerja? sebab sekarang kan cuti sem. dah puas rehat 2 minggu, tiba2 rasa nak kerja.. parents pun ok, apa lagi, kerja la.. thx untuk hasanah yang tolong carikan vacancy kat AEON.. korang watpe sekarang? dah kerja ni lupa lak yg kita ni skarang still study lagi.. hehe. rindu kawan2 kat johor :) kawan kat tempat kerja? terbaik! dorang sume otak gile2.. tas hari2 gelak bila dengan dorang.. macam2 orang dapat jumpa kt tempat kerja ni, customer pun macam2 ragam la.. sedar x sedar, lagi berapa minggu je lagi dapat kerja, rasa macam tak nak berhenti pulak.. rasa macam baru je kenal kak aida , wawa , hanim , along , ekin, kak mun, rizal, aiman, iqbal, kamisah, asri, syawal, haris, nurul, aizat, kak mai, kak am, kak zah, abg nizam, selwa, mas, kak siti, shahira, akak blue waves n ramai lagi... hehe. nak sebut sume pn xigt.. thx coz banyak tolong n menceriakan hari2 saya =) nanti mesti rindu nak gelak2 n gaduh2 dengan korang lagi.. =D thx utk yang selalu belanja makan, selalu melayan kerenah tas n 4 everything. i'm gonna miss you all =')  ♥


this is the real sweet memories :')

Monday, 23 April 2012

rindu tahap maksimum! ♥

hye peeps! sy rindu sgt2 skrg ni dkt byk benda yg x dapat buat skarang. sekarang ni assignment xyah cite, btimbun macam keje utk 3 sem! awal sem ni x banyak keje, masa nak dekat exam ni la btimbun dapat assignment. seminggu tido lambat =,=' sampai masa study utk final pun terhad. okay, tu minggu lepas. minggu ni final exam sampai la 3/5/2012. sebenarnya nak cite x sabar nak balik rumah family. hehe :D sem ni sekali je balik rumah family. pecah rekod tu! haha. balik nanti nak tido n makan puas2!! haha. sem ni bakal meninggalkan banyak kenangan. :') banyak benda baru yg berlaku dalam hidup :) nak cerita pun macam panjang je (muka malas) :D xpe, nak tau cite jumpa face to face.haha. macam nak gaduh lak. okay, time to study! nite peeps ♥
--> tq korang untuk sem ni :')  (january-april) :
surprise my bday: tq my housemate. ♥ y'all :')
tq 4 the gift too ika and yaya :)


tq abg Najmie for the cake! serious sdap :)

happy bday siti (2/4/12) and farahin (10/2/12)
girl day ♥

sweet moments: taman layang2 2012
org yg sentiasa menceriakan hari2 saya :)

kami=sporting