Saturday, 4 August 2012

puasa tanpa keluarga :(


hye peeps! lama sangat2 tak update blog ni.. idea yang selalu berebut-rebut nak keluar tak dapat di'frame'kan kat sini.. sebab? busy punya pasal.. jadual kelas sem ni pack sangat2.. kelas seawal yang mungkin kau! kul 8 dah de klas.. sekarang takde dah istilah berjaga malam2 layan korea ke hindustan ke tak pun cerita seram yang suka wat orang terkejut tu. efek bunyi je lebih.. dah start awal, habis lambat pulak.. sume stok habis pukul 4-6pm.. takpe, redha je.. baru seminggu belajar, dah start puasa.. aigoo, ni kali kedua puasa tanpa keluarga.. dah 2 tahun tak dapat berbuka dengan masakan mak :( sekarang buka puasa masak sendiri je. selalunya dibantu oleh housie tersayang la (tq to Siti Hasmani, Zara, Syuhadah, Farahin).. tak pun makan kat kedai je. yang penting tiap2 minggu makanan wajib adalah makanan di Bazaar Cahaya Masai.hehe.. raya tahun ni pun macam bese, tak dapat shopping dengan mak & adik2.. tapi yang paling tak dapat lupa, 30/7/12 baru2 ni dapat berita yang mengejutkan.. Tok Ayah (atuk sebelah ayah) meninggal.. innalillah.. :'( tak sempat jumpa wat kali terkahir.. last jumpa pun masa raya tahun lepas. tiba2 teringat kata2 nenek sebelah mak masa raya tahun lepas: ''jom ambil gambar buat kenangan, mana tau nenek dah takde tahun depan''.. masa tu terkejut dengar, tapi yang pergi dulu atok sebelah ayah.. memang ajal maut kita tak dapat jangka.. bulan puasa tok ayah pergi, bulan yang mulia, semoga dia ditempatkn dikalangan orang yang beriman.. amin :) apa pun, sedar tak sedar lagi 2 minggu je nak puasa :( kawan2 (diri sendiri pun) sibuk dengan baju raya..hehe.. tak tau nak cakap apa dah, katil dah memanggil-manggil, mata pun dah berat.. nyte & selamat berpuasa :)

No comments:

Post a Comment