Sunday, 16 September 2012

apabila kanak-kanak riang dilepaskan ke luar rumah

okay, ceritanya pendek je. gara2 line internet macam siput, hati pun dah panas coz asyik failed uplod gambar. eh? okayy. tarik nafas............. lepas! okay ready? hehe. mulakan dengan senyuman selebar2nya :)))))))
okay, macam mana korang tau, cuti 1Malaysia yg jatuhnya hari ni (17/9) telah menyebabkan ramai housie kitorang yg ballik ke pangkuan keluarga. maka tinggallah kami berempat (saya, zara, ika, dan farah) je yg menjaga rumah sewa tersayang.  malam housie yg lain balik rumah, semua mula kebosanan. timbul idea nak sewa kereta tgk Resident Evil (Retribution) kononnya. handphone masing2 kt tangan. semua mencuba, tapi tak sorang pun lulus! ayat sama je: 'sorry la dik, malam ni sume kete dah full, kne booked'.. lalu semua meluahkan kemarahan di laman sosial. berapa jam kemudian, timbul lagi idea nak kemas rumah pulak. idea ni memang tidak memerlukan kredit okay. *aktiviti mengemas berjalan dgn lancar, tahniah :)*

eh tadi cakap cerita pendek? haha. tetiba jadi panjang pulak. ngeee.. mood nak menaip tiba2 datang balik lepas mood jadi baik bila tengok Top (Big Bang) tercinta :D okay tak nak cerita pasal Big Bang coz baru tadi kawan bagitau yg kawan dia yg mana aq pun knal, dapat tiket FREE tengok Big Bang!!!! okay, seriously jeles! stop!
okay, malas nak cakap banyak, meh usha gambar2 kat bawah. :)

15/9/2012- antara Resident Evil (Retribution) in 3D dengan Nasi Lemak Senibong

shopping dulu-muka happy cik zara lepas dpt pilih belt yg cantik utk encik ayahnya :)

singgah ladies dulu sebelum masuk wayang, nanti terbantut tgk wayang nanti :D

after tgk wayang-bila perut lapar, cari makanan la :D
Nasi Lemak Senibong-terbaik! sambil makan, sambil tengok laut  <3


16/9/2012- antara Majlis Perkahwinan dgn Kanak2 Riang

makan lagi :D

watak utama yg membawa kami ke lokasi- encik Safian & isterinya (parents kepada Ika)

okay, amik gambar sopan je. gambar lain terlalu banyak yg menunjukkan  sifat kebudak2kan kami
yg berebut naik pelamin macam pelamin kita yg punya. haha. malu okay bila sedar semua tetamu
yg tengah makan memerhatikan kami :D

specially thanks to : zara tukang driver pd 15/9/2012  :)
ayah kepada ika, encik Safian yg sudi menceriakan hari kami & masak nasi lemak for dinner kami :)

*lain2 gambar rujuk di laman sosial mereka :)

No comments:

Post a Comment