Saturday, 27 October 2012

banyak nak cerita, tapi tangan tak dapat nak menzahirkan..

dari semalam dok perap idea nak menaip, tapi tak dapat2 jugak cerita.
ok lah, mood nak menaip memang betul2 takde. fikiran dah ke lain dah................
firstly, nak ucap:

second: betulkan?

third: kenyataan sangat kan?
fourth: saya memang selalu lalai dengan duniawi! :'(

lepas baca banyak tweet geng2 yang kecewa pasal tak dapat pergi konsert dorang ni,
terbaca pulak kat facebook pasal ni: (memang betul pun,sedar tak?)
last but not least :) :
serius. tas selalu lalai dalam hidup ni. tas selalu lupa!
kadang tas terfikir, layakkah tas untuk syurgaNya?.....
..................................................................................
..................................................................................


nak mencari kawan yang sentiasa dapat membimbing kita ke jalan yang benar memang susah.
kadang2 kita sendiri pun tersalah pandu kawan2 kita ke jalan yang salah kan?
memang betul, kawan yang ikhlas tak ramai pun...
untuk korang yang bergelar sahabat (semua yang dikenali), terima kasih yang tak terhingga :')
tapi sampai sekarang, mereka ni lah orang yang paling ikhlas dalam hidup tas :



Thursday, 25 October 2012

speechless

entah kenapa?
sejak bila?
entah macam mana?
...............................
kenapa ia hadir lagi?
berhenti!
jangan dekati aku!
...............................
katakan saja.
kalau bintang gugur, tak mungkin!
kalau matahari muncul di malam hari pun tak mungkin!
mereka kata begitu, tapi aku tak fikir begitu..
sebabnya? aku tau sebabnya...
terima kasih.
terima kasih kerana mengajar aku erti hidup yang sementara...
hanya ucapan terima kasih mampu aku beri sebagai pulangannya atas kehadiranmu.
...................................................................................................................................


hasilnya! :)

hye peeps! entry ni sambungan kepada entry pasal final project. sebenarnya kena present kat lecturer hari selasa lepas (23/10/2012). tapi tak dapat nak update kat korang cepat2 coz sibuk mengemas nak balik rumah family untuk raya haji. petang selasa tu dah balik.. kemain awal tau! semangat katakan.. hehe :D
markah yang dapat? boleh tahan la. walaupun tak dapat full mark, tapi alhamdulillah la :) banyak kecacatan yang nampak sebenarnya. bila orang profesional macam lec kitorang yang nilai, habislah kantoi salah buat! hehe.. nak buat macam mana, nak kejar masa kan. lagipun ni first time kitorang buat benda alah ni kan.. memang terserlah lah ketakprofesionalnya :D nak2 assignment kitorang yang bertimbun baru dapat sekarang! sabar jela... tapi lega sangat bila kek tu dah siap. tq banyak2 untuk ahli kumpulan yang bagi kerjasama. we do it! :)
before present. selekeh tapi semua dalam keadaan yang dirancang :)

after present. habis tercabut apa yang nak tercabut. haha.
( p/s: abaikan tuannya yg selekeh tu )

Friday, 19 October 2012

final project-fondant cake

dahsyat! memang betul2 dahsyat la final project untuk subjek baking and pastry kitorang kali ni. kena buat kek fondant kau! kalau tak tau apa tu fondant, apa kata search kat google. hehe. penting ni! wajib tau.. setiap group dapat tema yang lain2, group Tas pulak dapat tema Fairy Tale. wow, nama dah macam gah kan. tapi nak buatnya, Tuhan je yang tau penat dia.. malam ni plan nak buat dengan ahli group yang lain (Niza & Nazrin). tup2 diorang ada hal pulak. takpela, tunda esok. so malam ni tengok group lain (housemate) buat kek dorang. tema diorang Classic, sorang lagi Modern. ye untungla.. tapi dari tadi tengok diorang wat, berjam2 masa untuk uli je tau! belum lagi nak letak & ratakan atas kek.. mak ai, dahsyat betul! penat memang tahap maksima la.. tapi, rasa tak sabar pun ada jugak nak tengok hasilnya nanti.. hehe. tunggu....................... :)

Tuesday, 16 October 2012

malam retro muda mudi softskill (DHK3B & BHK3)

nak cerita, katil dah memanggil2 pulak. biar gambar sajalah yg bercerita ye :)

sebelum ke event. snapping dulu :D


kamilah juara! :)
okeh,gmbr mmg a bit x lawa :D


with ahmoi cantek, farahin :)

setelah diberi berbagai arahan oleh jurugambar, inilah hasilnya :)

p/s : event berjalan dgn jayanya pd 12/10/2012. (more picture: go to fb)
credit to : housemate (ika, farah athiera, mai, & atin)
specially thanks to : housemate (zara & syu)
also thanks to : classmate ( elin, roslinda, khairul, farahin, mani, sarah, and others )

Tuesday, 9 October 2012

dah kesuntukan masa!!!

alamak, lagi berapa hari je lagi nak habis sem 3 ni. tapi tempat LI tak dapat nak decide lagi.. yang jauh dapat, yang dekat tak dapat jawapan lagi.. fikir punya fikir, last2 wat keputusan nak mintak petunjuk dari Dia.. lepas solat, mintak Allah bagi jalan penyelesaian. sama ada nak terima atau tak. dalam hati dah niat segala jawapan yg keluar dari mulut Umi dan Abi akan diterima. :)
selesai je, terus kol Umi dan Abi. dua2 jawapannya sama, tak! mula2 frust jugak coz nak sangat LI kat sana dengan kawan2.. tapi bila fikir2 balik apa yg Umi dan Abi cakap, ada betulnya.. kena la tolak peluang keemasan tu.. elaun bagus, tempat bagus, staff pun bagus. tapi jauh! last2 Abi carikan je tempat LI. dekat, senang katanya. ok lah, apa yg Umi & Abi cakap semua betul.. Tasneem nak cakap terima kasih dekat Umi dan Abi. sori lah Tasneem banyak menyusahkan.. (hei dah besar panjang pun masih lg menyusahkan mak ayah kan!)  LOVE YOU MOM & DAD !

*okay, ayat entry kali ni skema sgt. hei, yang penting ikhlas tau!! hehe :)