Saturday, 22 December 2012

cuti 3 hari sebab...

cuti 3 hari? kenapa ea? sebabnya sekarang kan tas tengah praktikal di salah sebuah hotel yang sangat sibuk sepanjang tahun. kata doranglah.. selalu kalau keje kat hotel jangan harap lah boleh free2 dapat cuti lebih dari sehari kan? melainkan kalau yang ikut office hours tu lain cite la. jealous! sekarang dah masuk 3 minggu tas praktikal.. mula2 agak stress. tapi lama2 tersangatlah seronok rasanya! walaupun penat coz kadang2 kerja pernah sampai 15jam! tapi penatnya dah tak terasa lagi bila kawan2 sekeliling kita semuanya baik2 :) diorang datang dari pelbagai bangsa dan budaya. dari malaysia haruslah, dari indonesia, nepal, bangladesh, filipina, dan thailand pun ada tau! comel je bila diorang cuba cakap bahasa melayu kita! :D
eh, back to the topic. kenapa dapat cuti 3 hari? sebabnya minggu lepas kitorang semua tak cuti untuk seminggu. kerja straight for 1 week from morning till night! orang lain dah tido, kita kerja lagi. tapi kitorang tak kisah, small matter lah! *ceh :D minggu ni la tas makin rapat dengan diorang semua di bahagian banquet.. dapat peluang stay kat hotel lagi. bos siap belikan makanan untuk kitorang semua takut ada lagi yang lapar lewat2 malam pergi kol bos.. haha. prihatin betul encik amirul selaku assistant manager of banquet kitorang! sebab apa tak cuti? sebabnya sekarang kan musim cuti sekolah. memang banyak event kitorang kena buat. pernah jugak tas kena handle sorang2 untuk 300 org mkn am.break&pm.break.. mmg kelam kabut sikitla, first time kan.. kena marah pun ada, adat la bekerja kan. kalau tak kena marah sampai bila kita tak tau salah kita kan. sebab kena marahla tas ingat apa yang patut dan tak patut buat.. semua ni bagi pengalaman yang berharga sangat2 dekat tas! bila dah habis minggu ni, semua muka gembira coz dapat cuti 3 hari! sabtu, ahad, isnin pulak tu! kebetulan duit masuk, apa lagiii :D
eh, lupa nak bagi tau korang, hujung tahun ni hotel kitorang de wat new year's celebration party. join ye :)

p/s: misi hujung tahun ni, nak naikkan berat badan! hehe :D
nyte  ♥ 

2 comments: