Sunday, 23 December 2012

encik polis call tengahari tadi!

tepat pukul 12.23 pm de 1 number ofis call tas. dalam hati mesti no. office tempat praktikal..
sekali angkat, suara laki yang kol tu garang betul! katanya ada report pasal barang hilang. nama tas ada dalam laporan tu.. laporan dibuat hari isnin lepas katanya. katanyalah. dalam hati tas "apasal baru hari ni nak kol?".. skali tas soal punya soal, dye pergi tanya tas balik esok kerja tak. tas cakap "kerja la coz bos cakap kerja". dye "cakap esok kan public holiday, watpe nak kerja?". tas jawab "sebab bos cakap kerja, kerja je la". dye pun cakap "ha esok awak tak yah kerja, cuti". tas pun gelak2 la.. dye tanya balik asal gelak? tas cakap dah agak dari awal lagi ni bukan polis, mesti encik amirul.. haha..
good news kan? yeah! memang good news sangat2 la!! ingatkan hari ni last cuti untuk 3 hari, tengok2 dapat cuti lagi sempena public holiday. jumlah cuti: straight 4 days! :)
senyum lebar2 la dapat rehat lama.. semalam dah penat melaburkan wang dan kaki lenguh2 di KL Sentral, Berjaya Times Square, Sogo, dan Jalan Tar dengan adik (shaima), hari ni dapat la rehat puas2.. eh, report jangan lupa. dah 2 minggu tak buat. lusa kena anta jugak! kalau tak, hye hye bye bye jela dari bos!
ok lah, nak share sikit tweet pasal apa yang berlaku hari ni :)
tc, luv y'all. sincere from: Tasneem Binti Hashim ♥ 


No comments:

Post a Comment