Tuesday, 11 December 2012

nak tau cerita gembira ke cerita sedih dulu?

mesti semua orang nak cerita gembira kan?
apa cerita gembiranya? hehe
alhamdulillah sangat2!!
sebab pointer sem 3 baru2 ni meningkat.. :)
berbaloi la tak cukup tido kan.. stress bagai la sem ni. *konon
dahla belajar main2, ponteng kelas pun pernah.. *eh sekali je. kot. hehe
tapi rezeki kan? alhamdulillah :)

apa cerita sedihnya?
hmm sebenarnya bukanla sedih sangat. tapi sedih bila dengar tas cerita dari mulut tas..
kalau nak tau, sendiri tanya la kan.. hehe.
tas praktikal sekarang..
sumpah penat! :(
....................................................................

ha! cerita pasal praktikal kan? baaaaanyak sangat yang tas nak cerita kat korang! :)
2 bulan pertama ni tas dapat bahagian food&beverage (banquet).
orang2 kat sana semua ok2, peramah betul! haha
rupa-rupanya yang sama dept. dengan tas ramai budak2 training jugak. tapi diorang dari mana tau? diorang dari Balik Papan, Jakarta pun ada. dari Indonesia la.. camne diorang? semua rajin2. diorang cakap yang terbaik je dapat datang Malaysia. erm betul la, diorang semua buat kerja perfect! tapi masa 1st day kerja tu rasa terkejut jugak la coz tas sorang je trainee dari Malaysia. yang lain semua dari negara Indonesia. nasib baik la orang2 atas semua Malaysia. dia punya permanent & part time pun orang Malaysia jugak :)
kawan2 dari poli jb yang lain; mani-f&b (coffe house-palm cafe), farahin-f&b(banquet-thai restaurant), ima,ji a & tasya-housekeeping, ain & solehah-kitchen, & sakinah & rina- front office. jumpa jugak kawan2 dari jabatan kejuruteraan elektrtik 3 org, dari poli kedah 2 org (account & sales&marketing dept.)...
mula2 kerja biasalah, rasa setereeeess je... haha. tapi2 dah lama2 seronok pulak.. kawan2 kat banquet ramai. diorang semua tak sombong. konfem tak sanggup nak tinggalkan korang habis praktikal nanti :')
yes, i've meet a lot of new friends :)
samsia, fanisa, erik, tijar, fauzan(kecik) - trainee from indonesia
abg firdzous- waiter.
encik amirul- asst. banquet manager
abg hans & abg kama-captain
kak shima- banquet coordi.
& banquet part time-kak azah&izah, kak jun, iqbal, luqman, farish, afiq, ramai lagi! ramai sgt nk sebut. *sebenarnya tak berapa ingat nama korang. maklumlah jumpa berapa kali je seminggu. hehe. tapi, tq la coz korang buat tas rasa tas masih di malaysia. haha..

penat tak payah cerita la camne kan. kebetulan semalam kan public holiday, so cuti. tas amik kesempatan la balik rumah family. dapat la beramah mesra dengan korang kan. *puih!konon..
ok la, nak sambung buat report untuk praktikal ni. hari ni masuk kerja pukul 11am. pukul 9am dah kena siap. OMG stress! hari2 sebelum pergi kerja stress! dah balik gelak2 pulak. haih ape la, mereng.. *tak tetap pendirian langsung.. ok, nite peeps! 

2 comments:

  1. tq. congrats utk asma jgk yg konfem2 pointer lg tinggi kan ;)

    ReplyDelete