Wednesday, 23 January 2013

apa khabar orang di Jakarta & Balik Papan ??

sedar tak sedar dah nak dua bulan praktikal. kadang-kadang tak rasa masa berlalu dengan cepat.. hari perpisahan mesti paling dibenci kan? macam tu jugak la tas rasa :')
baru2 ni (dalam 3 minggu lepas) kawan-kawan praktikal dari Jakarta & Balik Papan dah balik ke tempat diorang balik.. sedih,betul! kejap je dapat kenal.. nak jumpa lagi memang tak la kot. Malaysia dengan Indonesia tu. jauh,jauh! *tunggu la dah kaya nanti tas datang. hehe..
yang terasa sangat kehilangan tu Erik la. dia kan banquet sama dengan tas.. selalu masa briefing ade je dia nak menyampuk.. budak nakal ni. tapi hati dia baik :)
lagi sorang Suryo.. budak mulut manis, tapi baik jugak :)
Andhini dengan Vernia pun sama. asal rehat je mesti selalu duduk semeja makan & gelak2 dengan diorang. pagi2 nak amik baju kat laundry mesti awal2 lagi Andhini dah bagi baju tas. tau2 je tas pakai baju yang mana :)
tq dekat Ningsih jugak yang sudi tumpangkan tas dengan ima tengok AJL kat hostel korang. *maklumlah TV hostel kitorang dah jadi arwah :D
tak lupa jugak dekat ustaz Pahrian yang selalu menasihati kitorang semua sampai salah seorang dari diorang yang tersasar berjaya kembali ke jalan yang benar :) alhamdulillah. tak lupa Rendi, Adam, dan Yonif.

RINDU KALIAN!!!! ♥ 

yonif, erik, fauzan, suryo, adam
*gambar diorang je sempat ambil. yang lain tak sempat coz diorang tengah kerja masa ni.. harap-harap tas tak lupa la rupa korang semua ye. :)

Wednesday, 2 January 2013

cukup sebulan :)

new year's at Palm Garden Hotel
theme- jungle night
before

in process

after

after. awesome right? :)

the smell and decoration really look like a real jungle, swear!

alhamdulillah masuk hari ni dah cukup sebulan tas praktikal. baru sebulan. lambat lagi nak habis sayang oiiii.
korang camne? ha, rasanya masih belum terlambat kot untuk tas ucapkan selamat tahun baru 2013 kat korang semua yang rajin usha2 blog tas ni. luv u lah! :)
hari ni dan semalam dapat cuti lagi. hehe. sebab public holiday kan semalam. hari ni pulak sebab tak busy kot? budak2 training kat dept. tas sume dapat cuti, ye la tu kot. hehe. baik betul encik amirul kan? :) tu yang kitorang sayang lebih. hehe :D
kalau nak cerita pasal praktikal ni memang 2 muka surat pun tak cukup rasanya. macam2 cerita la.. malam new year baru2 ni tas  keje coz hotel kitorang kan wat makan2 untuk malam new year (baca entri yang lepas). seronok dapat makan daging panggang dengan kak ana :)

kak ana bertukar jd cheetah. jangan main2.
dapat makan lasagna dengan ain.
makan ais krim lagi dengan kak ana.
eh, pendek kata memang banyak la makanan malam tu! buffet kan.





yea, memang banyak. sebenarnya banyak lagi, tapi mana la sempat nak amik kan masa kerja. kang tak pasal2 kena marah dengan bos.
more 4 months to go. wish me luck. hope i'm doing fine and keep work smart ;)
really sure gonna miss them :')

samsia dan fanisa


kecik

again, for sure ana.

abg hans dan kak kittiya

abg kama