Tuesday, 19 March 2013

sorry sayang!

sorry sayang! sayang yang mana? blog ni la. hehe. lama sangat2 dah tak update.. miss you all badly!!! sekarang tas still praktikal lagi. lagi sebulan je nak habis :) hujung bulan april last. korang ape cer?? rindu nak pergi kuliah balik :')
penat tapi tak sepenat sekarang..
tengok. cuba korang kira dah berapa lama tas tak update blog?? alaa, kira la. hehe..
hhmmmm.. sekarang kat department  lain. penat. tapi banyak yang tas belajar.. sekarang banyak masalah pulak yang datang.. esok mc. hehe.
okay, stop merepek!!
nak cerita pasal belated day tas boleh?? hehe. sebab masa bulan februari langsung tak update blog disebabkan terlalu busy, rumah family pun berminggu2 tak balik sampai mak, ayah, dan adik pakat kol tanya kenapa tak balik rumah.. selalu tiap2 minggu balik kan. ni tiba2 je 2 minggu tak balik, diorang semua terus panik.. hehe. sayang jugak kat tas kan? eh, haruslah sayang! *gedik.
okay, tas cerita dari awal sampai akhir la pasal apa yang berlaku pada 8 februari yang lepas okay.

sehari sebelum bday tas, tas dating dengan asifa yang comel ni. biasa perempuan, kalau keluar pergi mana lagi kan. apa? shopping mall? haruslah! wajib tau. hehe.. asifa yang mulanya setakat nak teman tas beli barang, sekali dia yang shopping lagi banyak dari tas.. muahahaha *gelak puas. tas berjaya pengaruhi dia beli barang. hehe.. :D lepas tu, kitorang ternampak kain baju kurung yang super murah! last2 kitorang berkenan dekat warna yang sama, but corak lain. then asifa tiba2 cakap "kau nak tak? kalau nak amikla. aku belanja kira hadiah bday kau". tas pun apa lagi, angguk laju2 la :D

tepat pukul 12am, 8 februari 2013, siti hasmani buat surprise nyanyi lagu bday kuat2 dekat satu restoran yang penuh dengan orang awam. okay, sumpah segan! masa tu muka tak tau nak letak mana. tergamam sangat2!! memang betul2 surprise la kan. tak terkata kau! mula2 kononnya lapar, dia gerak dulu dengan rina. rupa2nya ada agenda lain ye #mamaiti?? by the way, thanks a lot! love you lah!

sampai masa nak amik gambar pun tas tak sanggup nak pandang. malu!!! haha. okay jangan tanya kek apa. kek gulung la. ani cakap beli dekat speedmart coz malam2 camni memang takde kedai kek bukak. lilin tu yang penting tau. sampai bila2 tas memang akan ingat la. dari jauh dah nampak lilinnye :D
special thanks to: siti hasmani, syarina aqilah, fatimah, najihah, dan natasha. sayang korang!! :-*

hadiah ni tas dapat dari kawan satu hotel dengan tas. training dari jakarta, henry. thanks :)

habis. habis. hari ni memang tas takkan lupa sampai bila2 la! encik amirul memang pandai berlakon la! geram tau.. hahahahaa. hari tu (8/2/2013) memang tas kena habis2 la dengan orang2 banquet.. mula2 tu kena buli buat kerja. lepas tu masa briefing kena lagi. encik amirul suruh baca promotion dalam pamplet berkali2. bahasa mat saleh pulak tu! lepas tu dia marah2 tas cakap pe salah tas hari ni. ada kawan tas cakap tas buat salah hari ni. dia suruh tas cakap sendiri salah tas.. masa tu dah sentap sape la tikam belakang tas ni.. lepas tu tas diam je. dia tanya lagi "bila nak anta buku jurnal. dah lama tak anta.. nak fail ke? okay, jumpa next sem. aku bagi kau failed!" muka dia masa tu memang sumpah seram! tas terus nangis.. lepas tu dia marah lagi cakap putra 4 (meeting room) tu bersepah, tak kemas2 lagi dari pagi.. eh, tiba2 tas lak kena kemas. padahal dari pagi tas jaga putra 1&2 je.. then dia ajak pergi putra 4 tengok bersepah camne. tas ikut jela.. ramai2 ikut sebab lepas tu semua kena marah jugak pasal putra 4, then tas bukak je pintu putra 4, nampak encik siva & abang hans duduk tersengih2.. tas pun pelik la.. tiba2 encik amirul bawa kek sambil nyanyi lagu bday dari belakang.. yang lain sume pun join. aduh, tas nangis lagi teruk la masa tu! *malu betul bila ingat balik. haha.. 

tq abang firdzous untuk kek dan kfc banyak2. tq kak shima untuk big apple banyak2 jugak.. kenyang semua orang hari tu. terima kasih :')

team banquet the best! habis makan, muka semua kena sapu dengan kek. semua gara2 encik amirul & abg hans la yg mulakan dulu. senyap2 dok belakang tas sapu kek. lepas tu tas kejar diorang nak balas balik, semua lari tak cukup tanah. tau takut! haha.. last tak dapat kenakan diorang, budak2 training la yang kena. habis berterabur lari kecik, fanisa, samsi, & tijar. yang selamata encik siva dan kak shima jela. awal2 lagi diorang warning jangan letak. hahahaha. muka dah cuak sebenarnya takut tas sapu jugak. hehe.. habis putra tu bersepah2 kek kat lantai. kebetulan esoknya hari last tas kat banquet, kira hari tu diorang raikan sekali la.. gonna miss y'all. sayang korang!

hadiah ni tas dapat esoknya dari norfarahin anak ab rahim yang mana bday dia 2 hari lepas bday tas. (10/2).
suka sangat cincin ni.. cantik! :)

yang paling penting, umi tas tak lupa hari kelahiran tas. siap bagi nasihat yang sangat2 berguna lagi tu... sayang umi :'*


1 comment:

  1. ala lambat wish..nak jugak wish..epiey belated besday!

    ReplyDelete