Tuesday, 10 September 2013

commercial class

horror and creepy!
tema kami untuk kelas terakhir bagi subjek commercial class. (service part)
subjek ni mengajar kitorang cara mengendalikan restoran atau coffe house atau banquet, pendek kata semua yang berkaitan dengan bidang hospitaliti lah. kelas ni terbahagi kepada 2 group, which is one group-kitchen, and another group-service. minggu ni group tas servis.. semua kena berlakon jadi hantu yang menyeramkan *yang mana kitorang sendiri pun takut tengok muka sendiri.oh my*.



service team ♥





my classmate with our lecturer- Miss Syuhadah & Chef Faizal




after operation.hantu dah bertukar jadi manusia. muahahha :D



terima kasih daun keladi lainkali baca lagi. hehe. jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.................. :D

syu, ros, tas, bibi.


#throwback - raya moments ♥

okay, mood nak bercerita ada tapi otak mengantuk pulak.. katil dah memanggil-manggil pulak kan.. biarlah gambar yang bercerita je ye? :)

tas, adik bawah tas-shaima, dan adik bwh shaima-siti hajar

with lil twin sister :)

with kakak- salsabila

save the best for the last- mom and dad 

Monday, 9 September 2013

student life.

hye peeps! dah lama sangat tas tak update blog ni kan.. kadang2 macam dah lupa yang tas ada blog. sekarang ni tas berada di semester 5. semester yang tersangatlah busy. dengan projek, event, dan bermacam2 assignment lagi. kadang2 rasa macam nak berhenti pun ada. tapi alang2 dah sampai tahap ni dengan pointer yang memuaskan, teruskan jela.. tipulah kalau cakap tak stress kan? korang pun pernah atau sedang belajar kan, mesti faham.. haih. sebelum tamat praktikal haritu pun lupa nak post apa yang berlaku dekat korang.. yang pasti semua perkara lepas yang berlaku dalam hidup tas sangat2lah memberi kesan sehingga sekarang dan lebih banyak mengajar tas tentang dunia hidup yang sebenar.. kalau nak cerita apa yang berlaku memang takkan habislah cerita dia kan. haha.. apa pun, tas nak beterima kasih kepada korang semua yang banyak membantu tas masa praktikal dulu.. memang tas takkan lupa lah! terima kasih daun keladi, lainkali tolong lagi. *muehehehe*



okay pendekkan cerita. bulan 9 ni bulan yang patut mark dekat kalendar la sebab ramai kawan2 yang tas dah lama tak jumpa berjaya tas jumpa masa awal bln 9 dekat openhouse mereka: Farikh, Farizul, dan Hafizuddin. yang paling best si din ayu tuh wat takoyaki. sumpah sedap! kalah la yang dekat midvalley tuh yg dulunya menjadi kegemaran tas.. ini serius, takde main2.. kalau nak rasa, pergi la ke pasar malam *sori lupa nama tempat* family diorang jual takoyaki ni. Puzi tak silap. sori kalau salah ye din? hehe. masa openhouse ni ramai kawan tas masa form3 sampai lah form5 yang tas dapat jumpa.. ramai yg dah berubah kau! makin gemuk ada, makin kurus ada, makin tinggi ada, tapi makin pendek takde la.. haha. lepas jumpa dorang, set date dengan sarah *baca entri yang lepas2 kalau nak tau betapa specialnya sarah ni*. jumpa je borak non-stop! mcm dh 5 tahun tak jumpa! sumpah rindu gile kat sarah ni..


and yg paling bestnya, kakak tas, salsabila yang belajar dekat mesir balik ke malaysia setelah 2 tahun tak reti2 nak balik.. lepas rindu lah dekat dorang sume! cc: sarah, farizul, izzat, safarudin, wan, irman, bob, farikh, hafizuddin, raja, and the gang :) tq sebab menceriakan weekend tas masa merdeka and awal bulan 9. sayang korang!   ♥



akhir kata. eceh dah macam surat rasmi pulak! *blushing* 



tulus dan ikhlas dari cik tasneem yang comel *muehehee* :D